Nasza Fabryka to Wojciech Warzyszyński i Marcin Krzystanek, prywatnie teść i zięć.

Wojtek to doświadczony mistrz piwowarski. Tuż po skończonych studiach technologii spożywczej na kierunku piwowarskim rozpoczął karierę w nieistniejącym już dzisiaj częstochowskim browarze Kmicic. Całe jego życie kręci się wokół browarnictwa, przez długi czas nawet mieszkał w browarze, a z kranu płynęło mu… piwo! Zdarzyło się to tylko raz, nie mniej jednak to prawdziwa historia. Po upadku Kmicica Wojtek współpracował jako technolog lub prowadził konsulting w browarach GAB, Sulimar i Grybów, a ostatnio pomagał w uruchomieniu Browaru Cystersów w Szczyrzycu.

Fabryka powstała pod wpływem wizyty Wojtka wiosną 2013 roku w Bostonie, gdzie Marcin właśnie studiował przez kilka miesięcy. Od lat znudzeni produkcją koncernową oczarowali się poziomem, a przede wszystkim dostępnością amerykańskiego porządnego piwa rzemieślniczego. Postanowili więc wskoczyć na wzbierającą właśnie falę kraftu w Polsce i odcisnąć piętno, choćby niewielkie, na polskim piwowarstwie.

Odwiedź nas na www.fabrykapiwa.com