Perła
Pacovske Stojirny
Piwoszarnia
Firma Piwoszarnia.pl Marcin Owczarek działa na rynku polskim od 2012r. Zajmuje się importem oraz detaliczną sprzedażą produktów związanych z piwowarstwem domowym.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroką gamę akcesoriów do warzenia piwa oraz surowce.
Serdecznie zapraszamy do współpracy zarówno klientów indywidualnych jak i firmy z całej Polski np. mini browary.
Browar Bednary
Tam, gdzie inni przegrywali, my nauczyliśmy się wygrywać. Nasza firma powstała w 1984 roku.
To nie były najlepsze czasy i nie trzeba nikogo o tym przekonywać. Polska socjalistyczna gospodarka tkwiła po uszy w kryzysie, a panoszący się bezkarnie czarny rynek był zapowiedzią zbliżającego się nieuchronnie kapitalizmu. Skostniałe w swych strukturach przedsiębiorstwa rozpadały się, robiąc miejsce dla nowych firm.
Rozpoczęliśmy działalność produkcją napojów gazowanych. W tej branży istniała wówczas znaczna luka rynkowa, którą umiejętnie wypełniliśmy.
Przełom lat 80. i 90. można najkrócej określić jednym słowem: chaos. Przemiany polityczne i gospodarcze pociągnęły za sobą całą lawinę dziwnych wydarzeń. Stare firmy upadały, bo nagle ktoś policzył, że od lat nie zarobiły nawet złotówki. Powstawały tajemnicze spółki, które znikały po chwili, niczym bańki mydlane. Mało kto myślał o przyszłości – priorytetem było przetrwanie bieżącego tygodnia. My jednak staraliśmy się myśleć perspektywicznie – inwestując w nowe technologie i rozszerzając profil działalności o rozlewnię piwa. Wówczas też zaistniał (w 1991 roku) nasz aktualny szyld, czyli JAKO, będący połączeniem pierwszych liter nazwiska właścicieli oraz nazwy naszej miejscowości.
W latach 90. wolny rynek w naszym kraju powoli zaczął się stabilizować. Tej próby nie wytrzymały przedsiębiorstwa, które nie zdecydowały się na daleko idące zmiany. Z obiegu wypadały też przeróżne „chwilowe” firmy, nastawione na szybki i łatwy zysk. My natomiast dostrzegliśmy nowe możliwości w branży piwnej. Aby możliwość stała się rzeczywistością, potrzebny był jednak potencjał. Nie chcąc powielać błędów wszystkich tych, którzy biegu nie ukończyli – postawiliśmy na JAKOść. Najcenniejszy kapitał to zaufanie klienta
Naszą obecną pozycję na rynku osiągnęliśmy dzięki szeroko zakrojonym inwestycjom oraz konsekwentnie realizowanej polityce systematycznego rozwoju. Dzisiejsze JAKO to:
· rozbudowany i nowoczesny park maszynowy;
· profesjonalne linie produkcyjne połączone z silnym zapleczem logistycznym;
· nacisk na innowacje i samowystarczalność (m.in. doskonale wyposażone laboratorium);
· wysoko wykwalifikowany personel.
Oczywiście nie byłoby o tym mowy bez sprawnego zarządzania. Wykorzystaliśmy również możliwości jakie stwarzają fundusze europejskie. Tu dodatkowo możemy pochwalić się wyjątkowo dynamicznym rozwojem rynku sprzedaży oraz korzystnymi umowami z sieciami handlowymi. Wśród naszych partnerów biznesowych można wymienić tak znane firmy, jak: Carrefour, Kaufland, Żabka, Intermarche, Polo Market, Eurocash, E.Leclerc, oraz lokalne sieci PSS Społem. Dzięki umiejętnemu gospodarowaniu zasobami – oprócz wprowadzania na rynek własnych marek piwa – jesteśmy w stanie świadczyć na szeroką skalę usługi rozlewnicze i laboratoryjne dla browarów niedysponujących odpowiednim zapleczem technologicznym.
Wszystko to sprawia, że cieszymy się dużym zaufaniem zarówno wśród odbiorców indywidualnych, jak też wśród wszystkich podmiotów gospodarczych, z którymi współpracujemy.
Nasze marki:
Wprowadziliśmy na rynek wiele gatunków piwa, które cieszą się uznaniem konsumentów oraz ekspertów. Możemy tu z dumą wspomnieć o grupie piw pod wspólną nazwą CELTYCKIE. Należą do niej gatunki: Ciemne, Miodowe, Wiśniowe oraz Cytrynowe. Na szczególną uwagę zasługują również nasze mocne piwa: MOCNE POLSKIE, MOCNE JAKO, JAWOROWE oraz BACA MOCNY. Oczywiście mamy też piwa jasne pełne o standardowej mocy. Należą do nich LUZAK oraz niepasteryzowany ZŁOTY ŁAN. Natomiast dla amatorów lżejszych gatunków stworzyliśmy piwo HUBERT PILS.
Czy można odwrócić się od tradycji, której na imię SUKCES? Dlatego wciąż stawiamy sobie nowe cele…
Kozel
Kozel. Z czeskiej wioski VelkéPopovice.
Od 1874 roku, w czeskiej wiosce Velké Popovice, warzy się Kozla. Koza Olda – symbol tamtejszego browaru – oraz mieszkańcy tej malowniczej okolicy wiedzą, że piwo to powstaje z naturalnych, lokalnych składników. Dlatego to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają czegoś autentycznego i konkurencyjnego wobec dostępnych obecnie piwnych specjalności oraz lagerów alternatywnych. W Polsce dostępne są dwa warianty Kozla:
KozelLežák 11⁰ to tradycyjny, czeski lager charakteryzujący się pełnią smaku, za którą odpowiada połączenie trzech rodzajów słodu z delikatną, chmielową goryczką. Harmonijna kompozycja odpowiedniego poziomu ekstraktu, aromatu i nagazowania sprawia, że wypiwszy Kozla, aż chce się sięgnąć po kolejnego i od nowa odkrywać autentyczny, czeski smak.
KozelČernýto tradycyjne czeskie piwo warzone przy użyciu specjalnej mieszanki ciemnych słodów, które nadają mu unikalny rubinowy kolor i delikatnie słodki smak.
Cydr Green Mill
Cydr Green Mill to naturalny, bezglutenowy napój alkoholowy o niskiej zawartości alkoholu, powstaje ze 100% soku jabłkowego poddawanego fermentacji z wykorzystaniem wyselekcjonowanych drożdży. Bez ulepszaczy, barwników czy cukrów.
Cydr Green Mill należy do rosnącej w Polsce kategorii cydrów, popularnej m.in. we Francji, Wielkiej Brytanii czy Australii. Nasz cydr to nie piwo, ponieważ produkowany jest inną metodą, brak mu też chmielowej goryczki. Od piw smakowych różni go sposób powstawania – tworzymy go z jabłek, a nie, jak piwa smakowe – ze słodu. Od wina odróżnia go niższa zawartość alkoholu i bardziej nieformalny charakter. Nie jest też gotowym drinkiem, ponieważ nie powstaje na bazie mocnego alkoholu i nie zawiera sztucznych dodatków.
Cydr Green Mill to świetny wybór na chwile odpoczynku w domu, po intensywnym dniu pracy.
Zawartość alkoholu: 4,5%
Jan Olbracht
Po 518 latach Jan Olbracht ponownie zawitał do Piotrkowa Trybunalskiego.
Tym razem przybył by zbudować swój drugi browar warzący piwo na większą skalę, by zaspokoić potrzeby swojego królestwa.
Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy to naturalna kontynuacja projektu zapoczątkowanego w 2012 roku w Toruniu.
To tam w XV wiecznej kamienicy, w sercu starówki, rozpoczął działalność Jan Olbracht Browar Staromiejski – lokal restauracyjny, z warzelnią o wybiciu 10hl i leżakownią o pojemności 100 hl. Wg opinii środowiska piwowarskiego jeden z kilku projektów browarniczych ostatnich lat które miały istotny wpływ na rozwój browarnictwa rzemieślniczego. Jego wyjątkowość polega m. in. na aktywnej współpracy z piwowarami domowymi, warzeniu na ich recepturach co pewien czas limitowanej i niepowtarzalnej partii piwa.
Obranie tego właśnie kierunku zaskutkowało uruchomieniem w 2014 roku Browaru Rzemieślniczego Jan Olbracht w Piotrkowie Trybunalskim. W okresie 1 roku powstał tu od podstaw browar z warzelnią o wybiciu 20 hl. i leżakownią o łącznej pojemności 400 hl. Browar wyposażony jest w nowoczesną linię rozlewniczą o wydajności do 2 tys. but./godz. Piwo w browarze rozlewane jest w butelki i kegi.
Korona Olbrachta
Piwo jasne górnej fermentacji, wyprodukowane z najlepszych surowców pochodzących z różnych rejonów Europy:
Francja: drożdże
Czechy: chmiel
Niemcy: chmiel, słód
Polska: chmiel, słód.
Alkohol: 5,6%
Ekstrakt: 12,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód monachijski, słód karmelowy jasny, chmiel Hersbrucker, chmiel Spalt, drożdże US-05
Śmietanka-piwo pszeniczne
Jasne piwo pszeniczne o charakterystycznym aromacie bananów i goździków. Naturalnie mętne, mocno wysycone dwutlenkiem węgla.Alkohol: 5,6% Ekstrakt: 12,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny, słód karmelowy jasny, chmiel Spalt, drożdże WB-06
Córa Koryntu – Weizenbock
Ciemne piwo pszeniczne górnej fermentacji. Zapach opiekanych słodów uzupełnia woń goździków i bananów oraz ciemnych owoców (śliwek, rodzynek i winogron). Goryczka z lekko wyczuwalnym smakiem chmielu, ustępuje zdecydowanemu charakterowi słodowo-chlebowemu z nutą pszenicy. Alkohol: 7% Ekstrakt: 16,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny, słód monachijski, słód karmelowy jasny, słód karmelowy ciemny, chmiel Spalt, drożdże WB-06
Królewskie Tajemnice – Stout
Piwo górnej fermentacji wywodzące się z Wielkiej Brytanii. Wyrazisty smak z nutą gorzkiej czekolady oraz ciemna barwa wynika z użycia prażonego słodu. Alkohol: 5,6% Ekstrakt: 12,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny, słód monachijski, słód Carafa, słód karmelowy ciemny, chmiel Admiral, chmiel Goldingd, drożdże S-04
Powrót Króla – American Pale Ale
Piwo jasne górnej fermentacji z lekko wyczuwalnym słodowym charakterem. Mocna goryczka oraz delikatna wytrawność są rezultatem zastosowania najlepszych amerykańskich odmian chmieli. Alkohol: 5,6% Ekstrakt: 12,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód karmelowy jasny, chmiel Mosaic, chmiel Centennial, chmiel Cascade, chmiel Spalt, drożdże US-05
Pomarańczarnie Króla – Witbier
Belgijskie piwo pszeniczne, górnej fermentacji, naturalnie mętne zwane również bier blanche (białe piwo). Charakterystyczną jego cechą jest wyraźny zbożowy smak z wyczuwalną kolendrą oraz cytrusowym aromatem pochodzącym od skórek pomarańczy i cytryny. Alkohol: 5,6% Ekstrakt: 12,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód pszeniczny, słód karmelowy jasny, chmiel Hersbrucker, drożdże S-33, kolendra, skórka pomarańczy
Opactwo Olbrachta – Belgian IPA
Ciemne belgijskie piwo górnej fermentacji z wyraźną goryczką.Zastosowanie amerykańskich chmieli nadaje korzenno-goździkowy oraz cytrusowy charakter. Alkohol: 7,0% Ekstrakt: 16,5%
Pozostałe informacje: Skład: słód pilzneński, słód karmelowy jasny, słód karmelowy ciemny, chmiel Citra, chmiel Centennial, chmiel Cascade, drożdże T-58
Piernikowe
Jak wszystkie nasze piwa, stworzone jest tylko z naturalnych składników. Piwo Piernikowe to autorska receptura browaru wpisująca się w korzenne tradycje Torunia. Jest piwem ciemnym o aromacie przypraw korzennych z nutą kardamonu, goździków i cynamonu. Gęsta, lekko brązowawa piana harmonizuje z czekoladową barwą piwa piernikowego. Alk. 5,6%
Pozdrawiam:
Norbert Lasota
Manager Browaru
tel. 690 655 858
Browar Bednary
Browar Bednary to jedyny browar w regionie łowickim i pierwszy browar rzemieślniczy w Polsce,za realizacją którego stoi jeden piwowar domowy, 100% niezależności!
Browaru powstał w 2014 roku i od początku działalności jego celembyło warzenie dobrego piwa, a także szerzenie szerokorozumianej kultury piwnej. Dzięki połączeniu tradycyjnych metod znowoczesną technologią browar jest w stanie zachwycić najbardziejwymagających piwoszy. Serce browaru to warzelnia o wybiciu 5 hl wcałości wykonana ze stali szlachetnej. Specjalnie zaprojektowanetanki umożliwiają utrzymywanie zadanej temperatury oraz naturalnenagazowanie piwa. Marką Browaru Bednary jest Piwo Łowickie. Pod tąnazwą w dotychczasowej ofercie pojawiły się FES, American Pale Ale,American Amber Ale, AIPA, Polish Stout oraz Oatmeal Ale. Ponadto w Browarze Bednary powstają piwa eksperymentalne. Jest to między innymipierwszy raz uwarzony w Polsce stout ostrygowy pod nazwą Osteroidaczy wariacja na temat szarlotki – ALE Ciacho.
W pierwszym roku działalności Browar Bednary uwarzył aż 18 różnych piw w 15 stylach. Przy browarze funkcjonuje również pub, gdzie co weekend można napić się najnowszych piw. Codziennie otwarty jest sklep firmowy, w którym niedługo poza samym piwem zaopatrzyć się będzie można w gadżety Browaru Bednary, jak chociażby szkło czy koszulka
Kormoran
W roku 2013 minęło 20 lat działalności Browaru Kormoran. Wydaje się, że to niedługo, jednak dla polskiego rynku piwa to okres dynamicznych, epokowych zmian. Zmian, którym niejednokrotnie kierunek nadawał Browar Kormoran.
Kiedy dwadzieścia lat temu polski rynek piwa koncentrował się wokół piwnych koncernów, Browar Kormoran przyjął odmienną strategię, stroniąc od przemysłowych metod warzenia piwa. W Olsztynie powstał browar, który w dniu dzisiejszym nazywamy „regionalnym”. Misją niewielkiego Browaru Kormoran stało się warzenie piw tradycyjnych, naturalnych, bazujących na surowcach dostarczanych przez lokalnych dostawców. Opierając się na tradycjach piwowarskich regionu powstawały i nadal powstają piwa na bieżąco dopasowujące się do oczekiwań klientów.
To właśnie konsekwentna i bezkompromisowa realizacja wyznaczonych przez Browar celów legła u postaw piwnej rewolucji i tworzenia piwowarstwa rzemieślniczego. To między innymi działania Browaru Kormoran uczuliły konsumentów na piwa warzone z pasją, zgodnie z rzemiosłem, a przede wszystkim smakowite.
Obecnie Browar Kormoran to nie tylko oparcie o rzemiosło i sprawdzonych lokalnych dostawców. Domeną działalności olsztyńskiego browaru stała się śmiałość w eksperymentowaniu oraz oferta piw wyjątkowych.
Jako pierwszy w Polsce, Browar Kormoran zaoferował piwo wielozbożowe pod nazwą Warnijskie (zasyp składa się z 4 słodów i 4 zbóż niesłodowanych). Jako jeden z pierwszych oferował piwa miodowe i owocowe oparte tylko o naturalne składniki. W ofercie pojawiły się również piwa będące wynikiem bardzo odważnych decyzji jak np. Orkiszowe z Czosnkiem. Jest też pierwszym browarem który wskrzesił polskie piwa bezchmielowe, a Gruit Kopernikowski – uwarzony z okazji obchodów Roku Mikołaja Kopernika – stał się prawdziwym kamieniem milowym krajowego piwowarstwa. Wprowadził serię Podróże Kormorana, w której oferuje piwa będące interpretacją styli takich jak Weizenbock, AIPA, Witbier, Coffee Stout czy Rauchbock. Nawiązując współpracę z rolnikami, których uprawy ucierpiały na skutek powodzi, zyskał własne plantacje chmielu. Rezultatem jest seria PLON, która przyczyniła się do odrodzenia polskich odmian. Nowatorskie podejście do klasycznego lagera, i „postawienie na głowie” ogólnie przyjętych zasad, zaowocowały powstaniem Warmińskich Rewolucji – delikatnego i aksamitnego lagera z odwrotnym chmieleniem.
Swoimi działaniami, szeroką ofertą i doskonałą jakością warzonego piwa Browar Kormoran zyskał tysiące zwolenników, którzy aktywnie uczestniczą w tworzeniu kolejnych pozycji w portfolio. To dla Browaru jest najcenniejsze.
Działania te nie mogły pozostać niezauważone poza granicami kraju. Browar Kormoran może pochwalić się najbardziej prestiżowymi nagrodami w Europie. Na European Beer Star doceniono Wiśnię w Piwie (srebro 2004), Orkiszowe z Miodem (brąz 2012), a Porter Warmiński wygrywał nie tylko European Beer Star (złoto 2012), ale także dwukrotnie Międzynarodową Porterową Degustację w Moskwie. Podróże Kormorana Coffee Stout zdobył złoto na Global Craft Beer Award 2014 w Berlinie.
Jeżeli zatem nie próbowałeś(aś) jeszcze piw z Browaru Kormoran, najwyższy czas to nadrobić!
Browar Bednary
Nasza filozofia opiera się na wykorzystaniu naturalnych surowców najwyższej jakości, stosowaniu rzemieślniczych metod produkcji, takich jak samodzielne prażenie słodu czy tradycyjna, niespieszna otwarta fermentacja. Stworzenie wyjątkowego piwa wymaga nie tylko najwyższej jakości składników, ale przede wszystkim kunsztu i zaangażowania naszych piwowarów oraz cennego czasu. To połączenie kilkusetletniej tradycji, reputacji, jaką cieszą się miejscowe i regionalne marki piwa oraz wiedzy fachowej z dziedziny przygotowywania receptur, warzenia różnych stylów piwa.
Piwo powstaje u nas wciąż w bardzo zbliżony sposób do tego, jak warzono je jeszcze w XIX w. Browar Fortuna jest jednym z zaledwie kilkunastu browarów w Europie, które stosują tradycyjne otwarte kadzie fermentacyjne. Piwo po dodaniu drożdży fermentuje w nich tak, jak chciała natura: bez sztucznego przyspieszania, bez poddawania ciśnieniu czy temperaturze. Dzięki temu drożdże są u nas szczęśliwsze, nie stresują się, mają idealne warunki do rozwoju i w efekcie dają niepowtarzalny, świeży smak i bogaty aromat. Piwa Browaru Fortuna cieszą się dużą popularnością wśród osób poszukujących nie masowych produktów, a warzonych tradycyjnymi metodami i oferujących dużo większą paletę smaków, niż popularnie produkowane „jasne pełne”.
EDI Browar Wschowa
Browar Bednary to jedyny browar w regionie łowickim i pierwszy browar rzemieślniczy w Polsce,za realizacją którego stoi jeden piwowar domowy, 100% niezależności!
Browaru powstał w 2014 roku i od początku działalności jego celembyło warzenie dobrego piwa, a także szerzenie szerokorozumianej kultury piwnej. Dzięki połączeniu tradycyjnych metod znowoczesną technologią browar jest w stanie zachwycić najbardziejwymagających piwoszy. Serce browaru to warzelnia o wybiciu 5 hl wcałości wykonana ze stali szlachetnej. Specjalnie zaprojektowanetanki umożliwiają utrzymywanie zadanej temperatury oraz naturalnenagazowanie piwa. Marką Browaru Bednary jest Piwo Łowickie. Pod tąnazwą w dotychczasowej ofercie pojawiły się FES, American Pale Ale,American Amber Ale, AIPA, Polish Stout oraz Oatmeal Ale. Ponadto w Browarze Bednary powstają piwa eksperymentalne. Jest to między innymipierwszy raz uwarzony w Polsce stout ostrygowy pod nazwą Osteroidaczy wariacja na temat szarlotki – ALE Ciacho.
W pierwszym roku działalności Browar Bednary uwarzył aż 18 różnych piw w 15 stylach. Przy browarze funkcjonuje również pub, gdzie co weekend można napić się najnowszych piw. Codziennie otwarty jest sklep firmowy, w którym niedługo poza samym piwem zaopatrzyć się będzie można w gadżety Browaru Bednary, jak chociażby szkło czy koszulka
Browar Czarny Kot Radom
Będziemy prezentować wszystkie nasze wyroby – czyli jakieś 40 pozycji. Eksponować będziemy wszystkie „Koty” oraz piwa smakowe Bearnard. przewidujemy premierowo zaprezentować 4 nowe smaki – brzoskwinię, ananasa, limonkę oraz pomarańczę a także pierwsze nasze piwo niskoalkoholowe o smaku mandarynki. Premierę także będzie miał nasz dwupak z kuflem ( kufel kamionkowy – pierwszy nasz specjalnie robiony ręcznie – jedyny taki) kufel w dwupaku występować będzie w 3 kolorach, żółtym, zielonym i brązowym. Z atrakcji postaramy się aby były dostępne dwie kolejne wersje kufla, tylko już kolekcjonerskie ( biała i piaskowa). Nasze piwa z kega będzie można zabrać do domu, ponieważ przywieziemy „podręczną” rozlewnię piwa. Zaprezentujemy także nasze napoje – rudy, biały i czarny kot w postaci oranżady, coli i pomarańczy.. Na stoisku będą także kolekcjonerskie wersje etykiet kotów. i to tyle na chwilę obecną zdjęcia etykiet nowych piw oraz kufli na Facebook.com/BrowarCzarnyKot
Browar Bednary
Browar Bierhalle Łódź
Browar Witnica
Browar regionalny w Witnicy powstał w 1848 roku i do dnia dzisiejszego produkuje piwo sprawdzonymi przez miejscowych piwowarów metodami.
Piwa warzone są według tradycyjnych receptur i zasad piwowarskich z użyciem naturalnych surowców w otwartych kadziach fermentacyjnych.
Głównym założeniem Browaru Witnica jest jakość a nie ilość, dlatego produkcjawynosi maksymalnie 45 tysięcy hektolitrów rocznie.
W ofercie browaru znajdują się piwa naturalne pasteryzowane i niepasteryzowane górnej i dolnej fermentacji.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów wśród asortymentu znajduje się szeroka gama piw smakowych oraz piwa dla wąskiego grona wytrawnych smakoszy takie jak: IPA i LUBUSKI CHMIEL.
Produkty browaru wpisane są na listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wszyscy, którzy chcą poczuć klimat browaru i poznać tajemnice warzenia piwa, mogą odwiedzić browar oraz obejrzeć zbiory zgromadzone w Lubuskim Muzeum Browarnictwa .
Browar Koreb
Jesteśmy małym rodzinnym Browarem z Regionu Łódzkiego kontynuującym 600 letnią tradycję piwowarską w Łasku. Staramy się zachować od zapomnienia tradycyjny smak prawdziwego piwa.
Piwa Łaskie w XV i XVI pijano na dworach królewskich i rycerskich. Za walory i smak naszych piw otrzymaliśmy wiele cennych nagród np.
1) Złoty Medal – Polagra 2009 w Poznaniu
2) Złoty Tygiel na Międzynarodowych Targach Zdrowej Żywności Natura Food 2009
3) I m-ce w Ogólnopolskim konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo
4) Wyróżnienie na największych europejskich targach spożywczych – Grüne Woche w Berlinie.
5) I miejsce w Targach FOOD +TASTE 2012 organizowanych we Frankfurcie w Niemczech za najlepsze Piwo Regionalne.
Nasze piwa były wystawione na wielu imprezach, wystawach krajowych
i zagranicznych m in. Berlin, Bruksela, Warszawa i inne.
Jesteśmy zapraszani do udziały w licznych imprezach historycznych jak np. Turnieje Rycerskie, Oblężenie Malborka.
Produkujemy 6 znakomitych gatunków piwa:
1) PIWO MIODOWE- na prawdziwym miodzie leśnym o wyjątkowym bukiecie smakowo – zapachowym
2) PIWO ŻYWE NIEFILTROWANE – piwo warzone wg starej kilkusetletniej, z naturalnym osadem drożdżowym bogate przez to w witaminę B, minerały, mikroelementy, garbniki, polifenole i unikalnym bardzo subtelnym
3) PIWO HERBOWE – jest to piwo ciemne korzenne lekko słodkie o ciekawym bukiecie smakowym
4) PIWO MOCNE KOREB – wyraziste jasne pełne piwo typu lager,
5) PIWO ŁASKIE – piwo jasne typu pils z lekko nutą goryczy świetnie na ugaszenie pragnienia.
6) AMERICAN IPA – bardzo ciekawe jasne piwo, aromatyczne, intensywnie chmielone. Popularne piwo w kulturze anglo – amerykańskiej.
Nasze piwa są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i traktowane są jako Narodowe Dziedzictwo Kulinarne